Avelsfilosofi

Min avelsfilosofi är att föda upp höns som är friska och har trevligt temperament, det är det absolut viktigaste för mig, därutöver vill jag avla fram så rastypiska och fina djur som möjligt.

Det är viktigt att mina höns har det bra, att de har bra väderskydd, en hygienisk miljö att leva i, stimulans och bra foder. Våra höns är i första hand till sällskap, de är inte världsmästare på att lägga ägg men de är fantastiska på att få människor, stora som små att bli glada.

Jag vänder mig i första hand till nybörjare och barnfamiljer samt människor som bor i stan och längtar efter att få ha egna höns. Jag är långt ifrån expert men försöker svara på frågor och ge så mycket råd och hjälp jag kan till de som är intresserade.

Jag vill ställa ut mina djur, både för att det är roligt men också för att veta om jag avlar i rätt riktning. Jag är väldigt förtjust i mina raser och vill hjälpa till att att hålla raserna levande och i enlighet med standarden så att raserna förbli just så som vi gillar dem.

Det är möjligt att det kan bli fler raser i framtiden, eller byte av ras, jag är ny på mina raser och jag räknar med att det kan ta tid innan man helt bestämt sig vilka raser man vill satsa på, det finns så många fantastiska! Men just mesarna ligger mig extra varmt om hjärtat och jag skulle tro att det är en ras som kommer förbli här för en lång tid framåt.